Jadłospis

Co w tym tygodniu będą jeść nasze przedszkolaki?

Zapraszamy do zapoznania się z menu.

Informujemy, że w naszej Przedszkolnej kuchni, przygotowując codzienne posiłki, wykorzystujemy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Należą do nich:

  • Mąki zawierające gluten tj. z pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu i produkty pochodne.
  • Jaja i produkty pochodne.
  • Ryby i produkty pochodne.
  • Produkty zawierające niewielkie ilości orzechów arachidowych, włoskich, laskowych, migdałów i pistacji.
  • Produkty zawierające niewielkie ilości soi, sezamu, gorczycy.
  • Mleko i produkty pochodne.
  • Seler i produkty pochodne.
  • Szczegółowy wykaz alergenów znajduje się u pani intendent.

Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o przekazanie takiej informacji wychowawczyni grupy, do której uczęszcza dziecko.

 PLIKI DO POBRANIA Z MENU:

 

Kategoria: Powiązane pliki [1]
Format Data publikacji Nazwa pliku (kliknij aby pobrać) Pobierz Zobacz
Kategoria: Przedszkole
docx 2024-05-10 INFORMACJE O ALERGENACH.docx
zobacz: rejestr zmian pliku, ilość pobrań: 23
INFORMACJE O ALERGENACH.docx 11.52KB -
do góry