Jadłospis
Co w tym tygodniu będą jeść nasze przedszkolaki?
Zapraszamy do zapoznania się z menu.
Informujemy, że w naszej Przedszkolnej kuchni, przygotowując codzienne posiłki, wykorzystujemy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
Należą do nich:
- Mąki zawierające gluten tj. z pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Produkty zawierające niewielkie ilości orzechów arachidowych, włoskich, laskowych, migdałów i pistacji.
- Produkty zawierające niewielkie ilości soi, sezamu, gorczycy.
- Mleko i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Szczegółowy wykaz alergenów znajduje się u pani intendent.
Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o przekazanie takiej informacji wychowawczyni grupy, do której uczęszcza dziecko.
PLIKI DO POBRANIA Z MENU:
Format | Data publikacji | Nazwa pliku (kliknij aby pobrać) | Pobierz | Zobacz |
---|---|---|---|---|
Kategoria: Przedszkole | ||||
docx | 2024-05-10 |
INFORMACJE O ALERGENACH.docx
zobacz:
rejestr zmian pliku,
ilość pobrań: 23
|
INFORMACJE O ALERGENACH.docx 11.52KB | - |