Zespół Szkolno - Przedszkolny w Turzy Śląskiej
Data wytworzenia: | 2024-05-17 12:29:20 |
---|---|
Redaktor: | Zganiacz Anna |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Zapraszamy do zapoznania się z menu.
Informujemy, że w naszej Przedszkolnej kuchni, przygotowując codzienne posiłki, wykorzystujemy składniki, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
Należą do nich:
Jeżeli Państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o przekazanie takiej informacji wychowawczyni grupy, do której uczęszcza dziecko.
Jadłospis
Poniedziałek 20.05.2024
Śniadanie: Pieczywo mieszane (słonecznikowy, biały z masłem (1,7),szynka z indyka (9,10), herbata z miodem i cytryną
Obiad:Zupa pomidorowa z ryżem (1,7) , kluski na parze z sosem truskawkowym (1,3,7) kompot wieloowocowy( śliwka, czarna i czerwona porzeczka ,agrest,aronia)
Podwieczorek : Banan
Wtorek 21.05.2024
Śniadanie:Bułka paryska z masłemPieczywo mieszane (słonecznikowy, biały z masłem (1,7) ,serek almette śmietankowy (1,7), pomidor koktajlowy, herbata z miodem i cytryną
Obiad:Zupa rosół na wywarze drobiowo-wołowym z dodatkiem warzyw z makaronem nitka (1,3,9,10) ,łazanki(makaron ,kapusta kiszona,kiełbasa śląska) (1,3,,9,10), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy na bazie maślanki ,biszkopty (1,3,7)
Środa 22.05.2024
Śniadanie: Pieczywo mieszane (słonecznikowy, biały z masłem (1,7),polędwica sopocka,kiełbasa szynkowa,ser żółty , pomidor koktajlowy,czerwona papryka,ogórek zielony,sałata masłowa ( kompozycja własna) (1,7,9,10) , herbata z miodem i cytryną
Obiad:Zupa fasolowa (1,7,9,10),klopsy z mięsa wieprzowego z sosem pomidorowym (1,3,9,10),ziemniaki,buraczki (9,10), kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Babka piaskowa-wyrób własny (1,3,7)
Czwartek 23.05.2024
Śniadanie: Bułka paryska z masłem (1,7),dżem truskawkowy/porzeczkowy 100%, herbata z miodem i cytryną
Obiad:Zupa rosół na wywarze drobiowym z dodatkiem warzyw z lanym ciastem (1,3,9,10) , pieczeń biała z indyka, (1,7,9,10), ziemniaki ,surówka z młodej białej kapusty z dodatkiem zielonego ogórka i zielonego koperku ,kompot wieloowocowy
Podwieczorek: Jabłko
Piątek 24.05.2024
Śniadanie:Chałka z masłem ,płatki kukurydziane,mleko (1,7), herbata z miodem i cytryną
Obiad: Zupa barszcz zabielany z grzankami ,ryba mintaj ,ziemniaki,warzywa gotowane na parze (1,3,79,10), kompot wieloowocowy
Podwieczorek : Mus owocowy
Przekąska – codziennie :owoce,suszone owoce,wafle ryżowe ,ciasteczka zbożowe (1,3,7)
Jadłospis może ulec zmianie w zależności od dostawy